WebDesign
Få dit budskab billigt på nettet med Hee Net!
Læs mere...
Online Marketing
Internet Marketing på Google, Jubii, Eniro, TradeDoubler, Partner Ads, Portalium osv. med Hee Net!
Læs mere...
Søgeoptimering
Forbeder din position på Google med top pro SEO
Læs mere...
Google Adwords
Pay-per-click annoncer på Google. Har du råd til at lade være?
Læs mere...
TradeDoubler
Resultatorienteret markedsføring på nettet, og måske de bedste analyseværkstøjer som er til at komme til for penge!
Læs mere...
Jubii / Eniro
Bør man registrere sig her, eller er det penge ud af vinduet?
Læs mere...

Forside - Website - Programmering af hjemmeside
»
»
»
»
»

Programmering af hjemmesideHvis du vil lave din egen hjemmeside, findes der et hav af muligheder.
De fleste webhoteller har programmer, som gør det nemt at lave sin egen hjemmeside, uden hjælp fra "professionelle"! Surftowns SiteBuilder er fyldt med gode skabeloner, som give mulighed for at lave en side med et professionelt udseende.

HeeNet har ikke erfaring med disse simple hjemmeside programmer, men derimod større og mere advancerede CMS systemer, som give et utal muligheder, men ens for dem alle er, at de giver samtidig en masse begrænsninger, da en anden udvikler har bestemt arbejdsgangen for dig!
Disse systemer henvender sig til folk med et budskab, som skal leveres. Hvad enten det er enkelt personer, som gerne vil dele deres viden, eller det er butikker som har en varer der skal sælges, så passer disse systemer godt. Problemet er, at enten kan de ikke ret meget, eller også er de meget dyre!
Og selv de dyre af dem indeholder ikke butiksløsninger som standard, så hvis du skal have brugerspecifikke databaseløsninger evt. med betalingsløsninger, så koster dette extra!
HeeNet anbefaler helt klart Umbraco CMS. Det er gratis og kan f.eks. installeres på et Surftowns webhotel. Husk at det SKAL være et ASP.NET webhotel!

Hvis du har et produkt du gerne vil sælge, så findes der en del muligheder på Internettet, hvor du kan leje dig ind.
Disse løsninger indeholder også mange gange en betalingsgateway (mulighed for betaling med kreditkort), men HeeNet's erfaring er, at dette enten koster extra eller der er et gebyr på. Derudover er der som regel en grænse for hvor mange forskellige varer du kan have i din butik osv.
Sidst men ikke mindst, så vil der altid være et utal af andre butikker som er præcis magen til din, og det er ikke optimalt!

Hvis du ønsker selv at designe din hjemmeside, så kan dette gøres på mange måder:

Den hardcore måde er, at åbne Notepad (Notesblok), skrive din HTML (Hyper Text Markup Language) kode, og så gemme som et HTML dokument.
Dette kræver selvfølgelig at man kan sin HTML kode udenad, og dette kræver, for de fleste, års træning...

Hvis man gerne vil "hjælpes" med koden, kan man starte med Microsoft Word.
Word giver masse af webmuligheder, og man skal blot gemme filen som "Webside". Dokumentet bliver så gemt som en HTML fil, som kan ses i en browser. Du kan herefter åbne filen i notepad, og se HTML koden.
Dette er en effektiv måde at lære koden på.

Du kan opnå samme resultat i et og samme program, hvis du har Microsoft Frontpage.
Frontpage er et meget omfattende program. Desværre har det haft ry for at fråser med kode over det hele, og det gør dermed HTML filerne 3-4 gange større end de behøver at være, og dette var ikke godt.
Dette problem skulle efter sigende være løst i den nye Microsoft Office FrontPage 2003.
De eneste erfaringer jeg har med Frontpage er, at den er meget god til at lave smarte menuer o.lign. som Internet Explorer ikke vil vise af det ene eller anden grund.
Flot når man tænker på, at de er udviklet af samme firma, men det er nok også rettet.
Så kort og godt har jeg ikke nogen anbefaling på den nye FrontPage, da jeg ikke kender den, andet end den skulle være blevet væsentligt bedre, men der skulle nu også meget til at gøre den god...
Så inden du investerer i Frontpage, vil jeg anbefale noget helt andet
Hvis du blot skifter Notepad ud med en Web Editor, så bliver det endnu nemmere at overskue koden, og du vil pludselig opdage, at du ikke behøver Word længere for at grundlægge dine sider.

Et oplagt sted at starte er Stone's WebWriter!
Den er meget rost, og giver masser af muligheder for personlige instillinger osv. Og så er den GRATIS for private!!!

Et af de bedste programmer på markedet er Dreamweaver (kan selvfølgelig altid diskuteres).
Dreamweaver giver et hav af muligheder, både hvis man bedst kan lide at kode, eller hellere vil lave siden, og så overlade kodningen til programmet (samme koncept som Frontpage).
Dreamweaver er begge udviklet af Macromedia, som idag ejes af Adobe, og de minder derfor en del om hinanden. Homesite har bare ikke så mange muligheder, og er derfor meget nemmere at gå til. Når du så føler dig hjemme i Homesite, er det meget nemmere at skifte til dreamweaver, og så langsomt bygge de mange nye features på.

En anden fordel ved Dreamweaver er, at den kan købes i en pakke med mange andre af de populære Adobe programmer, såsom Photoshop, Flash og Fireworks.

Dreamweaver kan hentes her i shareware (prøvetid) udgaver.

Hvis du ikke er hjemme i HTML, så ligger ASP o.lign. lidt ude i fremtiden, men hvis du gerne vil videre og/eller forbedre din HTML, så er html.dk et oplagt sted at komme igang.
Sitet bliver dog vældigt kritiseret i diverse forums, men der står står nu stadig mange gode ting, som er let forståelige!

Hvis du er et skridt længere fremme, og gerne vil bruge .Net teknoligien, så kan DreamWeaver stadig bruges til øvelse i at skifte fra f.eks. VB script (ASP) til regulær VB eller C#. Den mangler compileringsmuligheden, som er en meget væsentlig ting i .Net, da det er der denne teknologi virkelig adskiller sig fra tidligere webprogrammering.
Skal du have fuldt udbytte af .Net, så kommer du nok ikke udenom Microsoft Visual Studio, som du kan købe hos f.eks. microsoftstore.com eller læse mere om på Google

Derudover findes der mange sites for udviklere, lige fra de professionelle til nybegynderne.
Heldigvis er der mange af de skrappe, som kan huske, at de ikke altid var så gode (måske fordi mange af dem ikke er så gamle ;-), så de er meget flinke til at hjælpe de nye.

Eksperten.dk er et rigtigt godt eksempel på dette.
Her kan du finde svar på næsten alt, og kan du ikke finde det, så kan du spørge.
Folk svarer på alle tider af døgnet derinde.
Det er en god ide at oprette en profil straks, da det kræver point at spørge, og dem får man flere af så længe man er oprettet.
Det giver også point at svarer på andres spørgsmål, men det skal man ikke regne med i starten.

Har du styr på din html, så er du måske klar til at gå videre.
HeeNet arbejder i ASP, men PHP er meget udbredt, nok mest fordi det ikke er Microsoft.
Der er fordele og ulemper ved begge sprog, og jeg vil ikke udtale mig om hvad der er bedst, da jeg ikke har det store kendskab til PHP.
Jeg kan se, at der er fordele i PHP i forbindelse med kommunikation med MySQL databaser, men min overbevisning er, at ASP er mere udbredt, ihvertfald i Danmark.

ASP (eller PHP) giver mulighed for dynamiske og/eller databasestyrede hjemmesider.
Dette kan bruges til et utal af forskellige finktionaliteter, såsom en indkøbsvogn i butiksløsning!

Hvis du vil læse mere om dette, så kan du, ud over førnævnte steder, prøve her:
  • ASP.Net - Engelsk site om ASP.Net programmering!
  • MSDN - MicroSoft Developer Network. Her kan du finde på svar på alt indenfor ASP. Derfor kan sitet måske nogen gange virke uoverskueligt.
Er du ikke interesseret i at programmere, men du vil f.eks. bare have dit butik op at kører på nettet nemt, hurtigt og relativt billigt, så kan du købe en færdig butiksløsning.

Er du i tvivl, eller har du spørgsmål, tilføjelser, rettelse, eller er der direkte usandheder i teksten, så send en mail
Dine indslag vil blive lagt på, hvis de vurderes korrekte og relevante. Det dermed ikke et krav at HeeNet er enig, så længe det korrekte oplysninger.